donderdag 20 april 2017

Nagellak van vroeger.

Heb jij er wel eens over na gedacht of je oma vroeger wel eens nagellak droeg? Ik eigelijk niet maar door dit artikel te schrijven wel want zelfs vroeger droegen ze glitternagellak! Wil je weten wat nog meer in was en hoe nagellak werd uitgevonden lees snel verder.
Dit kun je allemaal lezen.
  • het ontstaan van nagellak
  • Een mengelmoesje op je nagels
  • Zilver en goud op je nagels!
  • Nagelverzorging
  • Nagellak dat lijkt op dat van ons
  • Acrylnagels en nepnagels
  • daarna



het ontstaan van nagellak

Wanneer de nagellak precies is ontstaan weten ze niet wel vermoeden ze dat vrouwen al sinds 5000 voor christus bezig waren met hun nagels/vingers door hun vingertoppen met henna te versieren.
Henna is een rodekleurstof die wordt gebruikt voor het verven van nagelshandpalmen en haar. Deze vorm van lichaamsversiering komt vooral voor in Arabische, Afrikaanse en Indische culturen, maar wordt ook elders toegepast. Henna werd ook gebruikt als organische verfstof filo d'oro door 15e-eeuwse schilders in Italië. bron: wikipedia.

Een mengelmoesje op je nagels

Er zijn veel verschillende recepten en mengelmoesjes bedacht die ze op hun nagels aanbrachten. rond 3000 voor christus maakten chinese vrouwen hun lak van Arabisch gom, gelatine, bijenwas, plantaardige kleurstoffen en eiwitten. Om een mooi rood/roze kleurtje te krijgen gebruikten ze geperste orchideeën en rozenblaadjes. dit mengelmoesje moest jammer genoeg lang drogen.

Zilver en goud op je nagels!

Rond 600 voor christus brachten rijke vrouwen een dun laagje goud of zilver op hun nagels aan als teken van rijkdom en vrije tijd. in de middeleeuwen stopten ze daar mee en pas Tijdens de renaissance besteedden rijke Europese vrouwen weer aandacht aan hun nagels. In de 15e eeuw versierden de Inca's hun nagels met tekeningetjes van adelaars. 

Nagelverzorging

Tussen 1800 en 1900 was de manicure erg populair bij vrouwen. In het Victoriaans tijdperk vonden mensen schoonheid en hygiëne erg belangrijk. Nagels hoorden ook tussen dit rijtje. Populair was het citroensap- of azijn nagelbadje. Vrouwen doopten hun nagels hierin en hielden zo hun nagels gezond. 
screenshot-2016-12-06-at-15-35-39

Nagellak dat lijkt op dat van ons

De echte nagellak kwam in 1932 uit gevonden door de Franse visagiste Michelle Ménard.(Ze werd geïnspireerd door autolak.) de lakjes waren appart omdat er nog niet eerder zulke kleuren op de markt gebracht waren.

Acrylnagels en nepnagels

Tussen 1930 en de jaren 50 maakte acrylnagels hun entree. Pasteltinten waren hip in de jaren 60, niet alleen voor kledingitems, maar ook in de nagellak. Vanaf 1970 werden nepnagels steeds populairder. Veel mensen zagen hier een handeltje in en begonnen een eigen manicure- of schoonheidssalon. Ook de bekende French Manicure komt uit de jaren 70. Hoewel het witte randje tegenwoordig nu ook populair is, was deze nagellaktrend in het begin eigenlijk alleen bedoeld voor de bekende Hollywoodsterren.

daarna

daarna werd nagellak populairder en kreeg je glitter nagellak en natuurlijk nailart. wij zijn nu meer van de rustige nailarts.
bron: https://nl.wikipedia.org/wiki/Hoofdpagina
Kun je het je voor stellen dat je over groot oma nagellak droeg? Nou ik niet ik!
Ik vondt het een leuk artikel om te schrijven en heb er zelf best veel van geleerd ik hoop jullie ook.
laat een reactie achter dat zou ik erg leuk vinden. x
droeg jou oma vroeger wel eens nagellak??











Geen opmerkingen: